duminică, 13 decembrie 2009

Performanta in sport

Ieri a boxat pentru titlul mondial Adrian Diaconu cu un negru canadian, pe nume Jean Pascal. Negrul asta e realmente un pachet de muschi, plin de energie si cu o capacitate de efort iesita din comun. Diaconu, a pierdut titlul mondial pe care il detinea in favorea acestuia, iar acest meci a fost revansa.
Nu am vazut decat ultimele reprize, nu pot sa ma pronunt foarte exact, insa din ce am vazut, Pascal asta a fost mai bun, a lovit indesat, si in ultimele reprize a avut energie sa loveasca ca la antrenament, un-doiuri.
Fac paralela cu fotbalul. Sigur ca tinem cu echipa Romaniei, sigur ca tinem cu echipele de club care au un fotbal bun, cum ar fi CFR Cluj, FC Urziceni, FC Timisoara, dar... nu avem de ce sa fim dezamagiti daca pierd. Cu cat urca mai sus, cu atat intalnesc echipe mai puternice. Pana la urma e un meci, e un joc, trebuie sa-l tratam ca atare. Sigur ca e simplu de spus. Realitatea e ca... atunci cand urmaresc si vad ca incasam goluri, ma mai enervez si schimb canalul, si imi spun ca nu mai vreau sa aud de fotbal. Dar nu tine mult.
Chiar daca nu castigam, important e sa jucam bine, sa avem curaj, sa ne daruim pe teren sau in ring, si daca reusim, e minunat.

Cu atat mai mult e de apreciat Lucian Bute, cu atat e mai unic acest sportiv. Sportul ne-a adus in atentia mediei internationale, mai mult ca "realizarile" noastre marete din viata acestei tari.
Se poate face sport de performanta in Romania? Nu. Daca exista finantare s-ar putea. Cluburile trebuie sa aleaga intre a tine un jucator bun, si a-l vinde si incasa bani. Apreciez ca pana acum CFR-ul nu l-a vandut pe Kone pe Coolio, pe Dubarbier. Sigur ca ar incasa bani, dar ce ar aduce in loc? La fotbal vad ca atunci cand nu merge bine echipa e schimbat antrenorul. Pana la urma e firesc, nu? As putea extinde aceasta logica? :)

Asa cu sportul. Dar mai important ca orice, este sa facem noi sport. De ce sa privesc la televizor? Pe stadion e mai bine, desigur. Dar hai sa avem grija de noi, sa facem mai mult sport, si satisfactiile vor fi mult mai mari.